onsdag 16 december 2009

Vem vill införa global lag om barnbegränsning?

I en debattartikel i Expressen här om dagen författad av en person som heter Diane Francis hävdar författaren att det enda som kan stoppa en global klimatkatastrof är att befolkningstillväxten hejdas. Metoden för det ska vara att en global lag införs om "ett-barns" regeln som finns i Kina.

Expressen - debatt


Jag håller med om att befolkningstillväxten måste bromsas kraftigt, det håller inte med 9 miljarder människor år 2050 om man vill att alla ska ha ett gott liv. Metoden för att nå dit saknar dock helt verklighetsförankring. Att denna lag fungerar i Kina beror enbart på att landet är en diktatur där makthavarna kan köra över medborgarna. I en västerländskt samhälle är en sådan lag otänkbar. Ingen politiker skulle ens föreslå något sådant, det vore politiskt självmord!

Den snabba Befolkningstillväxten ska istället bromsas upp av en massiv fattigdomsbekämpning, utbildning åt alla och fri abort åt kvinnorna. Desvärre finns det starka krafter i världen som bekämpar kvinnors rättigheter med näbbar och klor, inte minst en organisation i den demokratiska världen vars högste ledare bor i Rom och benämns påve.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar